Pieredzējis dārznieks pastāstīja, kā panākt apskaužamu biešu ražu izmantojot šīs metodes

Biešu mēslojumam ir izšķiroša nozīme sakņu kultūru lieluma, kvalitātes un garšas veidošanā. Lai galda biete izaugtu liela, sulīga un salda, dobe ir pareizi jāapstrādā un jābaro. 

Jāatceras, ka bietes dod priekšroku augšanai neitrālā augsnē, tad tās sakņu kultūras izceļas ar paaugstinātu saldumu. Rudenī ir jāsamazina augsnes skābums, zemē iestrādājot kaļķi, izsmidzinot tā pulveri ar daudzumu 300–500 g uz kvadrātmetru. Tad zeme tiek sagatavota ziemai. Kaļķa ietekme saglabājas 6–8 gadus.

Rudenī pirms augsnes uzaršanas galda biešu dobes ieteicams mēslot ar satrūdējušiem kūtsmēsliem vai kompostu. Svaigu kūtsmēslu izmantošana kā mēslojums ir kontrindicēta, jo tas negatīvi ietekmēs ražu.

Biešu mēslojumu veidi

Kādu mēslojumu bietēm izmanto, lai iegūtu bagātīgu ražu?

Lasi arī: Kurmji atkal uzrakuši visu dārzu? Kā ar vienkāršas metodes palīdzību tikt vaļā no kurmjiem.

15 dienas pēc sēšanas tiek sagatavots pirmais mēslojums bietēm: 2 tases koksnes pelnu atšķaida 10 litros uzkarsēta ūdens. Šajā šķīdumā zeme tiek samitrināta. Lai piesātinātu augsni ar nātriju, pievienojiet ūdenim 1 tējk. parastā vai jūras sāls.

Turpinājums nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment